GO UP
House tour: a vibrant condo filled with woods and greens
More...
1/12

New Zealander Richard Lee and his Singaporean wife, Priscilla Chong, bought this four-bedroom condominium in its original condition back in 2015. “It was over 30 years old and showing its age. The interior layout was very compartmentalised and closed-in, and it did not take advantage of the sea view or the spacious balcony,” says Richard.

The couple’s initial reaction was that they needed to open up the spaces to maximise views, allow more natural light into the apartment, and to enhance cross ventilation. They started with a conceptual drawing of what they wanted and passed it on to Victor Ting, design director of The Carpenter’s Workshop.

The bulky structure leading to the balcony could not be hacked, so Victor turned it into a statement piece instead. He stripped the paint off to expose the concrete underneath and installed a pair of Chinese doors, from Just Anthony with a customised frame.

TOPICS: Homes