GO UP
House tour: This identity-rich home does not adhere to prescribed styles!
More...
1/11

The homeowner-designers focused on what they needed out of a space to create an identity for their home and studio, without sticking to prescribed styles or norms.

Sujono Lim and Molina Hun purchased this resale unit not just as their matrimonial home, but also as the ateliar for Sujonohun Design & Concept, an interior design practice that the couple founded.

“The flat was to be our home office. As a home, we needed it to be comfortable and unpretentious. As an office, we wanted it to be an understated showroom which clients could visit or where we can conduct meetings,” says principal director Sujono.

With this in mind, they made the bold move of hacking away the walls of the one bedroom and kitchen, transforming the living room, dining room, kitchen, and bedroom into one big space that they refer to as “The Communal”. Instead of having traditional compartmentalised spaces, what we now have is defined pockets of work, chill, and play zones, minus the physical and work barriers, says Molina, who is the creative director.

Dinner is an important ritual for the couple after a busy work day, so they placed a long dining table in the centre to anchor the space. There is spatial cohesion between the living and dining areas and kitchen.