GO UP
House tour: An open plan house with plenty of natural light
More...
1/8

There are lots of greenery and welcoming spaces in this home, thanks to the open-plan layout and thoughtful design of its interiors.

Unlike typical intermediate terrace houses that often have dark, gloomy interiors as natural light is unable to penetrate the home, this three-storey house is welcoming, spacious, brightly lit, and full of greenery – thanks to clever strategies that were put in place, following a collaboration between Produce Workshop and Ta.le Architects.

As homeowners Chris Chen and Hartina Yeoh have two children – a four year old daughter and a two year old son – and are staying with two elderly parents, they needed the space to cater to the family’s needs. This led to their decision to upsize from an apartment to a terrace house. Engaging the help of architects and designers from the two firms, additions and alterations were made to the existing structure of the newly bought home, to ensure more efficient use of the space. As part of the RM1,657,500 renovation cost, changes were made to the facade, and the rear and roof of the house were extended.

GATHER ROUND
Careful consideration was taken to design common areas, especially the dining area, which the homeowners positioned in the centre of the house as a gathering space. This main spatial structure resembles the design of a central courtyard, allowing family members to easily interact. The skylight ensures natural light floods in, so as to illuminate the depths of the interior, right down to the first floor.